Bereiding

Op deze pagina lees je alles over de bereiding van een gepofte aardappel.

Ook hier geldt weer dat er verschillende variaties zijn, dus niet alle recepten en bereidingen worden hier behandeld. Persoonlijk vind ik de ‘naturel’ gepofte aardappel het lekkerst, maar dit verschilt natuurlijk per persoon.

Bereiding gepofte aardappel uit de oven met kruidenroom

Hieronder de bereiding voor een gepofte aardappel uit de oven met kruidenroom. Dit is heerlijk!bereiding gepofte aardappel

Eerst even de ingrediënten (voor vier personen)

  • 800 gram vastkokende aardappelen
  • 1 tuil kruiden (gemengd, zoals dragon, kervel, bascilicum, peterselie en bieslook)
  • 100 gram lichte room van 10%
  • 2 teentjes knoflook (wel geperst)
  • 250 gram magere kwark van 0$

Hieronder de bereiding:

Het is belangrijk dat je de oven eerst voorverwarmt op 220 graden Celcius.

Nu moet je eerst de aardappelen wassen onder koud en stromend water. Wanneer je dat gedaan hebt, verpak je elke aardappel in een velletje aluminiumfolie.

Dan moet je de papillotten sluiten en ze in op een ovenplaat leggen. Bak ze dan 45 minuten onder de ovengrill.

Nu moet je de kruidenroom bereiden. De tuinkruiden moet je wassen en drogen, en haal vervolgens de blaadjes van de steeltjes. Hak nu de blaadjes grof (en hou wat apart voor de garnering).

De kruiden moet je nu mét de room in de blender doen en mixen tot het een dikke crème wordt. Nu moet je de knoflook en de kwark bij de room voegen.

Dit kun je met peper en zout kruiden.

Nu open je de papillotten en maak je een inkeping in de lengte van de aardappelen.

Hier moet je nu de kruidenroom over de aardappelen verdelen, en dit versieren met de kruiden.

Veel succes en plezier met het bereiden van de gepofte aardappelen!

In het begin zal dit wellicht nog wat moeizaam gaan, maar je zult merken dat het constant makkelijker gaat en je er meer handigheid in zult krijgen.